Strudel με χαλβά και μήλα
Strudel με χαλβά και μήλα
Υλικά
- 5 Φύλλα κρούστας
- 200 γρ. Χειροποίητος Χαλβάς αμυγδάλου με κουβερτούρα Λουκάς
- 300 γρ. Πράσινα μήλα, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
- 50 γρ. Μαύρες σταφίδες
- 20 γρ. Σιμιγδάλι, ψιλό
- 50 γρ. Βούτυρο, λιωμένο και extra για το άλειμμα των φύλλων
- ¼ κ.γ. Γαρύφαλλο, τριμμένο
- 1 κ.γ. Κανέλα, τριμμένη
- 1 κ.σ. Μέλι
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα:
- Σουσάμι
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα μήλα, το βούτυρο, το αλάτι και τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Μόλις κρυώσει το μείγμα, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι. Θρυμματίζουμε ελαφρώς το χαλβά Λουκά και τον προσθέτουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι προσεκτικά το μείγμα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα με την μακρύτερη πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε το επόμενο φύλλο ακριβώς από επάνω. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τρία φύλλα ακόμη.
Στη συνέχεια παίρνουμε τη γέμιση με το χαλβά Λουκά και την απλώνουμε με ένα κουτάλι οριζόντια στην κάτω πλευρά των φύλλων. Έπειτα διπλώνουμε τις δύο πλαϊνές άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη μακρύτερη πλευρά σηκώνοντας τη λαδόκολλα ώστε να μας βοηθήσει να κάνουμε ένα σφιχτό ρολό. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια του strudel και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Με ένα ίσιο μαχαίρι χαράζουμε 3 γραμμές στηνεπιφάνεια του strudel. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 35-40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 70’
ΑΠΟΔΟΣΗ 1 ΤΜΧ