Δημιουργώντας με τέχνη & ταχίνι!

Σας καλωσορίζουμε σε έναν απολαυστικό κόσμο, όπου
κυριαρχούν αγνά υλικά, εκλεκτές πρώτες ύλες, συνταγές, γεύσεις
και αρώματα μιας άλλης εποχής. Σε ένα ταξίδι στην παράδοση,
με πρωταγωνιστή τον αυθεντικό πολίτικο χαλβά!

Μια γλυκιά ιστορία...

Ο Λουκάς Ν. Ιωάννης και ο Λουκάς Ν. Γεώργιος, δύο αδέλφια με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, είχαν από μικροί μυηθεί στην τέχνη του αυθεντικού χαλβά, μαθητεύοντας σε ξακουστά εργαστήρια γλυκών της Πόλης, στο πλευρό σπουδαίων Ελλήνων μαστόρων. Το 1945 αποφάσισαν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, μαζί με λιγοστά σκεύη αλλά με πολύ μεράκι, για να συνεχίσουν αυτό που τόσο είχαν αγαπήσει: την παρασκευή αυθεντικού, παραδοσιακού χαλβά!

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης Λουκάς, που έκτοτε έχει ταυτίσει το όνομά της με τα πλέον ποιοτικά προϊόντα ταχινιού και καρυδόπαστας. Σήμερα, δυο γενιές μετά, με τα εγγόνια των ιδρυτών, Λουκά Σ. Ιωάννη και Λουκά Σ. Γεώργιο στα ηνία, η επιχείρηση συνεχίζει δυναμικά την πορεία της.

Γνώμονας ανάπτυξης είναι πάντα η ποιότητα, έναντι της ποσότητας. Άλλωστε τα προϊόντα με την υπογραφή Λουκάς, εδώ και 15 χρόνια ταξιδεύουν στις αγορές του κόσμου, με εξαγωγές στην  Αυστραλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία,  τη Λετονία και τη Ρουμανία.