Μπουκιές καρυδόπαστου με γλάσο λευκής σοκολάτας

Μπουκιές καρυδόπαστο

με γλάσο λευκής σοκολάτας

 

Yλικά

400 γρ καρυδόπαστο κομμένο σε κύβους

 

Υλικά για το γλάσο

600 γρ λευκή σοκολάτα σπασμενη

400 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

τριμμένο καρύδι για το σερβίρισμα

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι και μόλις φτάσει στο σημείο πριν τον βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα. Τη διατηρούμε ζέστη σε ένα μπεν μαρί. Βουτάμε έναν έναν τους κύβους του καρυδόπαστο στην γκανάζ και τους βάζουμε να στραγγίσουν σε μία σχάρα.

 

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι και αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Έτοιμο σε 20'

Απόδοση 16 τμχ

Το λαχταριστό καρυδόπαστο "Λουκάς",συναντά την λευκή σοκολάτα! Λατρεμένος συνδυασμός, εύκολα και απλά!!!