ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Δοκίμασέ τη και θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό!

ΥΛΙΚΑ

500 gr φυτική κρέμα γάλακτος

250 gr χαλβά φιστίκι θρυμματισμένο

80 gr φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

Για τα φύλλα

4 φύλλα κρούστας

10 gr κανέλα

60 gr μαύρη ζάχαρη

30 gr σκόνη αμυγδάλου

100 gr φρέσκο βούτυρο λιωμένο

30 gr σουσάμι φυσικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζουμε τα φύλλα. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε καλά. Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη. Το αμύγδαλο και την κανέλα. Πασπαλίζουμε το φύλλο με το μίγμα και επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο. Στο τελευταίο φύλλο, αφού το βουτυρώσουμε καλά, κολλάμε το σουσάμι. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε τρίγωνα και ψήνουμε στους 180οC για 15-20’. Αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τον χαλβά και τα φιστίκια και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Μοιράζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με τα φύλλα κανέλας και λίγο τριμμένο φιστίκι.