Μηλόπιτα με χαλβά cranberries κουβερτούρα
Η μηλόπιτα στα καλύτερά της! Μήλα, χαλβάς & super foods συνδυάζονται απίθανα σε ένα αξεπέραστο κέρασμα, για όλες τις ώρες της ημέρας!
Μηλόπιτα με Χαλβά Λουκάς cranberries κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ Χαλβά Λουκά cranberries κουβερτούρα
60 γρ βούτυρο
30 ml χυμό λεμονιού
30 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
600 γρ ξινόμηλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ξινόμηλα και τα κόβουμε σε μικρά βαρκάκια. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό με μεταλλική λαβή, διαμέτρου 25 cm βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τον Χαλβά Λουκάς cranberries κουβερτούρα σε μικρούς κύβους. Στρώνουμε καλά τα μήλα να καλύπτουν την επιφάνεια του σκεύους και προσθέτουμε τον Χαλβά Λουκάς cranberries κουβερτούρα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάζουμε με τη σφολιάτα, κόβουμε τα περισσεύματα και κλείνουμε καλά γύρω-γύρω να καλύπτονται τα μήλα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και βουτυρώνουμε καλά. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170 οC για 30-35΄. Μόλις βγει από το φούρνο περιμένουμε 5΄ και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 45'
ΜΕΡΙΔΕΣ 6