Μηλόπιτα με χαλβά cranberries κουβερτούρα

Η μηλόπιτα στα καλύτερά της! Μήλα, χαλβάς & super foods συνδυάζονται απίθανα σε ένα αξεπέραστο κέρασμα, για όλες τις ώρες της ημέρας!

    

Μηλόπιτα με Χαλβά Λουκάς cranberries κουβερτούρα

 

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ Χαλβά Λουκά cranberries κουβερτούρα

60 γρ βούτυρο

30 ml χυμό λεμονιού

30 γρ ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι

600 γρ ξινόμηλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα ξινόμηλα και τα κόβουμε σε μικρά βαρκάκια. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό με μεταλλική λαβή, διαμέτρου 25 cm βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τον Χαλβά Λουκάς cranberries κουβερτούρα σε μικρούς κύβους. Στρώνουμε καλά τα μήλα να καλύπτουν την επιφάνεια του σκεύους και προσθέτουμε τον Χαλβά Λουκάς cranberries κουβερτούρα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάζουμε με τη σφολιάτα, κόβουμε τα περισσεύματα και κλείνουμε καλά γύρω-γύρω να καλύπτονται τα μήλα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και βουτυρώνουμε καλά. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170 οC για 30-35΄. Μόλις βγει από το φούρνο περιμένουμε 5΄ και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 45'

ΜΕΡΙΔΕΣ 6