Κέικ ελληνικού καφέ με γλάσο από ταχίνι ολικής αλέσεως
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ φαρίνα
- 250 γρ βούτυρο
- 240 γρ ζάχαρη
- 5 αβγά
- 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 βανίλια
- 20 γρ ελληνικό καφέ
ΓΛΑΣΟ
- 300 γρ ταχίνι ολικής αλέσεως
- 40 γρ άχνη
- 40 γρ μέλι
- 1 γρ κάρδαμο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε τ' αβγά 1-1, χτυπώντας συνεχώς. Προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά το αλεύρι με τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τέλος ρίχνουμε τον καφέ. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180οC για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μια μακρόστενη πιατέλα. Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, ανακατατεύουμε πάρα πολύ καλά σ' ένα μπολ, όλα τα υλικά. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και πασπαλίζουμε με ελάχιστο καφέ.
Χ.Π. 20´
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 1,5 ώρα