Καρυδόπιτα vegan με ταχίνι ολικής άλεσης
Η vegan καρυδόπιτα είναι το τέλειο γλυκό, γεμάτο γεύσεις και αρώματα που μπορούν να απολαύσουν όλοι, ακόμα και σε περιόδους νηστείας!
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ VEGAN ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
400 gr φαρίνα
110 gr καρύδια χοντροκομμένα
100 ml χυμός πορτοκάλι
100 gr ταχίνι ολικής άλεσης
180 ml γάλα σόγιας
80 ml ηλιέλαιο
260 gr ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
8 gr σόδα φαγητού
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
120 gr ζάχαρη
200 gr νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τη φαρίνα και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι 24 εκ και ψήνουμε στους 175οC για 60’. Προετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 3’ το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις ψηθεί το μίγμα, σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.