Καρυδόπιτα vegan με ταχίνι ολικής άλεσης

Η vegan καρυδόπιτα είναι το τέλειο γλυκό, γεμάτο γεύσεις και αρώματα που μπορούν να απολαύσουν όλοι, ακόμα και σε περιόδους νηστείας!

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ VEGAN ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

ΥΛΙΚΑ

400 gr φαρίνα

110 gr καρύδια χοντροκομμένα

100 ml χυμός πορτοκάλι

100 gr ταχίνι ολικής άλεσης

180 ml γάλα σόγιας

80 ml ηλιέλαιο

260 gr ζάχαρη

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

8 gr σόδα φαγητού

2 βανίλιες

Για το σιρόπι

120 gr ζάχαρη

200 gr νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τη φαρίνα και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι 24 εκ και ψήνουμε στους 175οC για 60’. Προετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 3’ το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις ψηθεί το μίγμα, σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.