Κανταϊφάκια με καρύδια και χαβλά πορτοκάλι κουβερτούρα
Γεύσεις της ανατολής, σε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Κανταϊφάκια με καρύδια και χαλβά Λουκάς πορτοκάλι κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φύλλο κανταΐφι
150 γρ τριμμένη καρυδόψιχα
600 γρ Χαλβά Λουκάς πορτοκάλι κουβερτούρα
100 γρ φρέσκο βούτυρο 100 ml ηλιέλαιο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200ml νερό
150 γρ ζάχαρη
60 γρ μέλι
2 φέτες πορτοκαλί
2 φέτες λεμόνι
1 ξυλάκι κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε το κανταΐφι σε λωρίδες των 15 γραμμαρίων και κόβουμε τον Χαλβά Λουκάς πορτοκάλι κουβερτουρα σε μπαστουνάκια των 20 γρ. Γεμίζουμε τις λωρίδες με Χαλβά Λουκάς πορτοκάλι κουβερτουρα και πασπαλίζουμε με το καρύδι και το ξύσμα. Τυλίγουμε καλά, όχι πολύ σφιχτά και τις τοποθετούμε σε ταψί που τις χωράει ακριβώς. Λιώνουμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο και μόλις κρυώσει λίγο, βουτυρώνουμε πολύ καλά το κανταϊφι. Ψήνουμε στους 180 ο C για 20-25΄. Μόλις ροδίσουν καλά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστά. Σερβίρουμε όταν κρυώσουν, πασπαλίζοντας με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 60' ΑΠΟΔΟΣΗ 30 ΤΜΧ