Χούμους

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ ρεβύθια αποφλοιωμένα (κονσέρβα)
  • 80 γρ ταχίνι
  • 30 ml χυμό λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο βρασμένη (σε νερό, για 5' χωρίς φύτρο)
  • 5 γρ αλάτι
  • 2 γρ κύμινο
  • 50 ml κρύο νερό
  • πάπρικα για το γαρνίρισμα
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ρεβύθια με το λάδι και το σκόρδο για να γίνουν κρέμα.Ρίχνουμε στο ταχίνι τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ενώνουμε τα 2 μίγματα. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, γαρνίροντας με πάπρικα και μαϊντανό

 

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 25'
ΜΕΡΙΔΕΣ 4