ΧΑΛΒΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

Μια γλυκιά πίτα που αναδεικνύει τις γεύσεις του χαλβά και του ταχινιού!

ΥΛΙΚΑ

8 φύλλα ολικής άλεσης χωριάτικα

150 ml σησαμέλαιο για τα φύλλα

30 gr σουσάμι λευκό

Για τη γέμιση

350 gr χαλβά βανίλια θρυμματισμένο

150 gr ταχίνι φυσικό

80 gr μέλι

160 gr αμύγδαλα χοντροκομμένα

30 ml χυμό λεμονιού

10 gr κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε το ταψί (28 εκ) και στρώνουμε 3 φύλλα λαδωμένα ένα-ένα. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και καλύπτουμε με 2 φύλλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με 3 φύλλα καλά λαδωμένα. Διπλώνουμε καλά τις άκρες και χαράζουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180οC για 45’. Σερβίρουμε όταν κρυώσει.