ΧΑΛΒΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
Μια γλυκιά πίτα που αναδεικνύει τις γεύσεις του χαλβά και του ταχινιού!
ΥΛΙΚΑ
8 φύλλα ολικής άλεσης χωριάτικα
150 ml σησαμέλαιο για τα φύλλα
30 gr σουσάμι λευκό
Για τη γέμιση
350 gr χαλβά βανίλια θρυμματισμένο
150 gr ταχίνι φυσικό
80 gr μέλι
160 gr αμύγδαλα χοντροκομμένα
30 ml χυμό λεμονιού
10 gr κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε το ταψί (28 εκ) και στρώνουμε 3 φύλλα λαδωμένα ένα-ένα. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και καλύπτουμε με 2 φύλλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με 3 φύλλα καλά λαδωμένα. Διπλώνουμε καλά τις άκρες και χαράζουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180οC για 45’. Σερβίρουμε όταν κρυώσει.