Πράσινη σαλάτα με ρεβίθια, ψητά καρότα και βινεγκρέτ από ταχίνι ολικής
Θρεπτική και νόστιμη σαλάτα, για όλες τις ώρες της ημέρας με super food ταχίνι ολικής.
Πράσινη σαλάτα με ρεβύθια, ψητά καρότα και βινεγκρέτ με ταχίνι ολικής Λουκάς
ΥΛΙΚΑ
30 γρ ραντίτσιο χοντροκομμένα
100 γρ ανάμικτη πράσινη σαλάτα 50 γρ μαρούλι ψιλοκομμένο (σγουρό)
100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 γρ άνηθο ψιλοκομμένα
80 γρ βρασμένα ρεβύθια
10 ml ξίδι
20 γρ μέλι
100 γρ καρότα σε sticks
3 γρ αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
100 γρ ταχίνι ολικής Λουκάς
50 ml νερό
30 ml χυμό λεμόνι
10 ml μηλόξυδο
100 ml ελαιόλαδο ξύσμα από ένα λεμόνι
20 γρ μέλι
5 γρ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε sticks τα καρότα και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ με το μέλι το ξύδι και το αλάτι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ο C για 15΄ μέχρι να καραμελώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το λάδι και χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά, σε συνεχή ροή, μέχρι να δέσει. Αναμιγνύουμε τις πρασινάδες μαζί με τη μισή βινεγκρέτ Και βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ψητά καρότα τα βρασμένα ρεβύθια και τα μυρωδικά. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και το υπόλοιπο dressing χωριστά.
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ 4