Πράσινη σαλάτα με ρεβίθια, ψητά καρότα και βινεγκρέτ από ταχίνι ολικής

Θρεπτική και νόστιμη σαλάτα, για όλες τις ώρες της ημέρας με super food ταχίνι ολικής.

      

 

Πράσινη σαλάτα με ρεβύθια, ψητά καρότα και βινεγκρέτ με ταχίνι ολικής Λουκάς

 

ΥΛΙΚΑ

30 γρ ραντίτσιο χοντροκομμένα

100 γρ ανάμικτη πράσινη σαλάτα 50 γρ μαρούλι ψιλοκομμένο (σγουρό)

100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

10 γρ άνηθο ψιλοκομμένα

80 γρ βρασμένα ρεβύθια

10 ml ξίδι

20 γρ μέλι

100 γρ καρότα σε sticks

3 γρ αλάτι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

100 γρ ταχίνι ολικής Λουκάς

50 ml νερό

30 ml χυμό λεμόνι

10 ml μηλόξυδο

100 ml ελαιόλαδο ξύσμα από ένα λεμόνι

20 γρ μέλι

5 γρ αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε sticks τα καρότα και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ με το μέλι το ξύδι και το αλάτι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ο C για 15΄ μέχρι να καραμελώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το λάδι και χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά, σε συνεχή ροή, μέχρι να δέσει. Αναμιγνύουμε τις πρασινάδες μαζί με τη μισή βινεγκρέτ Και βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ψητά καρότα τα βρασμένα ρεβύθια και τα μυρωδικά. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και το υπόλοιπο dressing χωριστά.

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 30'

ΜΕΡΙΔΕΣ 4