Χαλβάς

Ο ΧΑΛΒΑΣ είναι ένα προϊόν με μεγάλη ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ αξία. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο ποσοστό ταχινιού που περιέχει. Το ταχίνι παράγεται με φυσική διαδικασία άλεσης από το σουσάμι ,όπως ακριβώς γίνεται με το ελαιόλαδο.

Το σησάμι είναι γνωστό και στον αρχαίο κόσμο για την αξία του.
Οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες ,είχαν πάντοτε μαζί τους σπόρους από σουσαμι, για να παίρνουν ψηλή ενέργεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Το σουσάμι περιέχει 20% πρωτεΐνες ,εύπεπτες και πλούσιες σε αμινοξέα καλύτερες ποιότητας από άλλες φυτικές τροφές.
Οι Υδατάνδρακες αποτελούν περίπου το 15%-20% του σησαμιού
Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε .Έχει 250% περισσότερη βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο.
Χάρις στην αντιοξειδωτική της ιδιότητα , επιδρά εναντίον του καρκίνου και βοηθά κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Ο φλοιός του σησαμιού (ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ) είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β, ιδιαίτερα σε βιταμίνη Β1, Β2 και νιασίνη
Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν τη καρδιά, τα αγγεία , τον εγκέφαλο .Επίσης βελτιώνουν τις πνευματικές λειτουργίες και την μνήμη.
Το σησάμι είναι πηγή σιδήρου ,ασβεστίου, φωσφώρου,καλίου,σεληνίου μαγνησίου και ψευδαργήρου. Μια μερίδα ΧΑΛΒΑ (80γρ.) περιέχει το 50% των ημερησίων αναγκών μας την ημέρα σε σίδηρο και φώσφορο.
Τέλος το σησάμι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες ,οι οποίοι προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού και ιδιαίτερα το DNA από τη φθορά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες δημιουργούνται από το φυσιολογικό μεταβολισμό.
Συνοπτικά βλέπουμε ότι δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι, από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιούσαν το σησάμι και τα παράγωγα του.

Χαλβάς 10 κιλών

Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από διαλεγμένους σπόρους σησαμιού , περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. Εμφανίζεται ως πολτός, ως ελαιώδης κρέμα, αλεσμένου σησαμιού.

Είναι τροφή ή οποία συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ιδιαιτέρα σε περιόδους νηστείας, αφού περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών υψηλής όμως βιολογικής αξίας, που δρουν αναζωογονητικά και αντιγηραντικά για τον οργανισμό.